Vänsterpartiet tappar väljare

Vänsterpartiet tappar väljare

Vänsterpartiet tappar väljare. Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven ökar i popularitet.

I den senaste opinionsmätningen från Yougov, gjord på uppdrag av Metro, uppger 6,3 procent att de skulle rösta på Vänsterpartiet om det vore val i dag, ett tapp på 2,4 procentenheter. Därmed är Vänsterpartiet det parti som minskar mest i mätningen. Samtidigt ökar Socialdemokraterna till 24,1 procent.

Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval idag?

Opinion April 2017

April 2017 vs mars 2017

Vid de senaste fem mätningarna har Vänsterpartiet tagit emot 5-6 procent av väljarna som röstade på Socialdemokraterna i riksdagsvalet 2014. I den senaste opinionsmätningen uppger däremot bara 3,1 procent av de som röstade på Socialdemokraterna i förra valet att de skulle rösta på Vänsterpartiet om det var val i dag.

Opinionsmätningen från Yougov visar också att statsminister Stefan Löfven (S) har ökat i popularitet efter terrordådet. 

Läs mer på Metro

Ladda ner rapporten

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av YouGov under perioden 12-18 april 2017. Sammanlagt har 1 513 intervjuer genomförts via YouGovs panel med män och kvinnor 18-74 år, varav 1 191 uppgett partipreferenser. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder, region och röstfördelning vid riksdagsvalet i september 2014. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,8% (procentenheter).

Image: Socialdemokraterna.se

Läs våra regler för webbforumet innan du gör ett inlägg.