Sveriges bäst omtalade varumärken

av

Volvo är det varumärke som det pratas mest positivt om i Sverige för tredje året i rad. ICA ligger på andraplats tätt följt av Ikea. Volksvagen och Clas Ohlson har trillat ut från topp 10 medan Västerbottenost och BMW har tillkommit, detta visar Yougovs Brandindex-mätning.

Volvo ocean race

I listan med varumärken som ökar mest rankas de varumärken som allmänheten har hört mest positivt om i 2015 jämfört med 2014.

I YouGov BrandIndex mäts 280 svenska varumärken dagligen. Varje dag genomförs 160 intervjuer bland allmänheten i Sverige som ger sin uppfattning av olika varumärken. En av parametrarna som mäts, Buzz, visar vilka märken det har hörts mest positivt om.

Topplaceringarna i den svenska rankingen 2015

De varumärken det har hörts mest positivt om i alla kategorier

Best Brands 2015 Sweden

Buzz-poängen tas fram genom att respondenterna får besvara frågor om de har hört något positivt eller negativt om ett varumärke under de senaste två veckorna i reklam, i nyheterna eller av vänner och familj. Buzz-poängen är nettovärdet av andelen som hört något positivt minus andelen som hört något negativt.

Ännu en gång är listan präglad av Svenska, internationella varumärken, som Volvo och Ikea, samt stora teknologi-mastodonter så som Apple, Samsung och Google. Volkswagen och Clas Ohlson har trillat helt ur från topp 10, medan Västerbottenost och BWM har tillkommit.

De varumärken som har ökat mest i alla kategorier

Most improved brands Sweden

I listan med varumärken som ökar mest rankas de varumärken som allmänheten har hört mest positivt om mellan januari och december 2015 jämfört med samma period 2014. Där hamnar lågprisflygbolaget Ryanair på förstaplats. Ryanair har förbättrat sitt resultat med 5,7 poäng från -27,6 till -21,9.  

Läs mer

PA Images

Läs våra regler för webbforumet innan du gör ett inlägg.